Ouddorp zingt mee in Putten

Foto: PR Christelijk Mannenkoor Ouddorp

Het Christelijk Ouddorps Mannenkort werkt al jaren mee aan het gelegeheidskoor in Putten om daar te zingen voor de vakantiekampen van gehandicapte jongeren. Dit jaar doen ze dat weer en wel op woensdag 8 augustus.

Vanuit het hele land komen mannen om mee te zingen in het mannenkoor dat voor één dag per jaar wordt opgericht. Een unieke ervaring dus!

De repetitie is ’s middags in de HHK Kerk in Putten waar zo’n 125 tot 150 mannen bij elkaar komen om de kelen te smeren en liederen te oefenen en zo ’s avonds het repertoire ten gehore te brengen. De algehele leiding ligt bij dirigent Dinant Struik, met medewerking van organisten Willem dne Boer en Jan Rozendaal.

De gehandicapten jongeren, voor wie het geld bedoeld is, zullen ook aanwezig zijn en mee zingen op deze avond. Hier zijn ze dan ook al de week van tevoren mee bezig om in te sturen onder leiding van eigen dirigenten.

De kerk in Putten zit elk jaar tijdens dit evenement helemaal vol en de collecte is bestemd voor het mogelijk maken van de vakantiekampen. De leden van het Ouddorpse Mannenkoor vinden het prachtig om hier een hele dag mee bezig te zijn en nodigen dan ook iedereen uit om ook mee te doen. Er gaat, zoals elk jaar, een bus van Ouddorp naar Putten. Opgeven hiervoor kan bij Jan Sperling door een e-mail te sturen naar [email protected].

LEES OOK: Summerschool brengt leuke activiteiten naar Middelharnis

Programma
15.30 tot 16.00 uur: inloop
16.00 tot 17.45 uur: repetitie
17.45 tot 18.45 uur: pauze en diner
18.45 tot 19.00 uur: opstellen groot samengesteld mannenkoor
19.00 tot 20.45 uur: Zangavond

Hoe gaat het in zijn werk?
Meedoen aan het grote samengestelde mannenkoor kost € 10,- per meezingend persoon, dit is inclusief het eten dat geserveerd wordt. Dit gebeurt allemaal gewoon in vrijetijdskleding. Een deel van de avond wordt er gezongen als groot mannenkoor met de vakantiegasten, een deel zonder de gasten en de vakantiegasten zingen ook een paar nummers alleen.

Reacties