Herhaalvaccinaties te krijgen in de Staver

Foto: QPhoto

Goed nieuws voor iedereen die zit te wachten op de volgende coronaprik. Deze kun je weer gewoon op het eiland krijgen.

De Staver wordt weer ingericht tot coronavaccinatielocatie. Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november kun je hier terecht. En van maandag 7 tot en met woensdag 9 november is er een tweede ronde. Inwoners van het eiland die aan de beurt zijn voor hun prik kunnen hier terecht. De priklocatie is opgezet voor mensen die zelf niet, of minder goed, naar een andere locatie kunnen.

Herhaalprik

De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie. Ze kunnen het virus dan ook minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden.

De herhaalprik bestaat uit één prik met het vernieuwde vaccin (Pfizer). Dit is een mRNA vaccin. Deze is ontwikkeld om het afweersysteem van mensen die al eerder gevaccineerd zijn, een extra aanmoediging te geven. Het bouwt voort op de al opgebouwde afweer van de basisvaccinatie. Het is daarom belangrijk de basisvaccinatie te hebben voordat u de herhaalprik krijgt. Prikken is veilig én gratis.

Afspraak nodig

Wil je de prik halen in de Staver? Maak dan vooraf een afspraak. Dit kan via www.planjeprik.nl of door te bellen naar 0800 7070. Je kunt ook een afspraak maken via de afsprakenlijn van GGD Rotterdam-Rijnmond: 010 – 443 80 31. Zij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur.

Welke prik? 

In de Staver kun je terecht voor je herhaalprik. Heb je echter nog geen basisvaccinatie gehaald? Dan kan dat ook op afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen