HEMA raadt personeel aan weer afstand te houden

Foto: Google Streetview

Winkelketen HEMA raadt haar duizenden medewerkers aan om voldoende afstand te bewaren van elkaar en de klanten. Dit om niet besmet te raken met het opnieuw oplaaiende coronavirus.

De warenhuisketen roept personeel op om waakzaam te zijn nu het aantal besmettingen weer oploopt. Want hoe meer werknemers besmet raken met het virus, hoe hoger de werkdruk wordt.

Het winkelbedrijf zette vorige week een bericht van die strekking op het intranet. “We informeren onze medewerkers weer over de adviezen van het RIVM en de overheid om ervoor te zorgen dat er niet een besmettingshaard ontstaat.” Maatregelen die veel verder gaan dan de overheidsadviezen, zoals het verplicht dragen van mondkapjes, neemt Hema vooralsnog niet. Het RIVM houdt rekening met een zomergolf aan besmettingen in ons land.

Snelle toename besmettingen

In de zeven dagen voorafgaand aan het bericht stelden GGD’en 18.809 coronabesmettingen vast. Dat komt neer op gemiddeld 2687 positieve tests per dag. Dat gemiddelde is in een week tijd met bijna 74 procent gestegen. De toename is waarschijnlijk te wijten aan nieuwe, besmettelijkere versies van de omikronvariant. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ziet ook het aantal patiënten met Covid-19 op verpleegafdelingen in ziekenhuizen stijgen.

Daar liggen momenteel 583 mensen met corona, het hoogste aantal sinds 19 mei. Dat is nog wel aanzienlijk lager dan de stand in april, toen de laatste coronagolf wegebde. De druk op de Intensive Cares is wel stabiel. Daar liggen momenteel nog 22 mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Op dat niveau zit de IC-bezetting al ongeveer een maand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen