Nieuwe organisatie voor langdurige Covid

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het Longfonds start een nieuwe patiëntenorganisatie voor mensen die langdurige Covid hebben opgelopen.

Met PostCovid NL wil het fonds patiënten met landurige Covid betrouwbare informatie geven en meer erkenning creëren voor hun situatie. Volgens het Longfonds heeft langdurige Covid grote gevolgen voor tienduizenden Nederlanders. Zij voelen zich echter niet altijd “herkend en erkend” door de rest. “We zien dat mensen met landurige Covid na bijna twee jaar nog steeds zoekende zijn,” stelt directeur Michael Rutgers.

Langdurige Covid

De nieuwe patiëntenorganisatie zegt de belangen van langdurige-Covidpatiënten te willen behartigen. Ze gaan zich hardmaken voor “erkenning, nieuwe oplossingen en de beste zorg en ondersteuning bij overheden, zorg- en onderzoeksinstellingen, zorgverzekeraars en werkgevers”. Het Longfonds had daar al het patiëntenplatform Coronaplein.nu voor. Dat gaat nu op in PostCovid NL.

Mensen met langdurige Covid hebben vaak last van vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn, vergeetachtigheid, reukverlies, hartkloppingen, spierpijn en angstklachten. De klachten kunnen soms maandenlang aanhouden, al is het mogelijk dat deze na een tijd minder worden. Langdurige Covid is ook wel bekend onder de naam ‘Long Covid’. Dit heeft niets te maken met de longen als orgaan, maar de Engelse term voor langdurig.

Cookieinstellingen