RIVM meldt vandaag 18 besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met nieuwe gegevens vanuit het RIVM. We kijken naar de cijfers van maandag 4 april.

Door Sam Fish 

Een mooie daling in het land vandaag. Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 10.796 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Dat zijn er 1591 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 20.838 besmettingen per dag. Daar zitten we dus heel netjes onder. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 10 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Voor Goeree-Overflakkee een kleine daling, maar met een mooi resultaat. Hier meldt het RIVM vandaag 18 nieuwe besmettingen. Dat zijn er slechts 3 minder dan gisteren, maar daarmee zitten we wel, voor het eerst sinds lange tijd, weer onder de 20 besmettingen op een dag. Een kleine mijlpaal dus. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 52 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er op dit moment 1792 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 51 meer dan gisteren. Van hen liggen 104 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 1688 mensen. Dat zijn er 64 meer dan gisteren.

Stoppen met melden

Gisteren liet het kabinet weten dat er vanaf 11 april geen GGD-test meer nodig is na een positieve zelftest. Het kabinet wil vertrouwen op de zelftests en hopen dat mensen thuisblijven met klachten, ook met een negatieve test. Doordat er dus niet meer getest hoeft te worden bij de GGD zullen de dagelijkse cijfers snel dalen.

Wij zijn niet naïef. De cijfers waren nooit 100 procent waterdicht, lang niet iedereen liet zich bij de GGD testen ter controle van een zelftest. Maar de cijfers gaven wel een goed beeld van de situatie. Dat is nu niet meer het geval. En dus hebben wij besloten om te stoppen met het delen van de dagelijkse cijfers.

We nemen de weekcijfers van dinsdag 5 april nog mee en daarna stoppen we ermee. Wel nemen we voorlopig de coronacijfers nog mee in ons dagelijkse goedemorgen-bericht. Mensen die dus behoefte hebben aan de dagelijkse cijfers, kunnen deze altijd nog daar vinden.

Cookieinstellingen