RIVM meldt vandaag 66 besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 2 april.

Door Sam Fish 

Een mooie daling in de landelijke cijfers vandaag. Het RIVM meldt dat er in de laatste 24 uur tijd 16.936 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 4852 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 24.174 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 13 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Een kleine stijging op het eiland vandaag. Sinds gisteren zijn er 66 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 27 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 67 besmettingen per dag, daar zitten we dus nip onder.

Stoppen met melden

Gisteren liet het kabinet weten dat er vanaf 11 april geen GGD-test meer nodig is na een positieve zelftest. Het kabinet wil vertrouwen op de zelftests en hopen dat mensen thuisblijven met klachten, ook met een negatieve test. Doordat er dus niet meer getest hoeft te worden bij de GGD zullen de dagelijkse cijfers snel dalen.

Wij zijn niet naïef. De cijfers waren nooit 100 procent waterdicht, lang niet iedereen liet zich bij de GGD testen ter controle van een zelftest. Maar de cijfers gaven wel een goed beeld van de situatie. Dat is nu niet meer het geval. En dus hebben wij besloten om te stoppen met het delen van de dagelijkse cijfers.

We nemen de weekcijfers van dinsdag 5 april nog mee en daarna stoppen we ermee. Wel nemen we voorlopig de coronacijfers nog mee in ons dagelijkse goedemorgen-bericht. Mensen die dus behoefte hebben aan de dagelijkse cijfers, kunnen deze altijd nog daar vinden.

Cookieinstellingen