RIVM meldt vandaag 163 nieuwe besmettingen op GO

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van donderdag 24 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk meldt het RIVM vandaag 39.159 besmettingen in één dag tijd. Dat zijn er 3676 minder dan gisteren, wat een hele mooie daling is. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 40.009 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 15 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee ook een kleine daling. Hier meldt het RIVM 163 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 36 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 150 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog net boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding plaatst elke dag een update. Vandaag melden ze dat er 1973 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 54 minder dan gisteren. Van hen liggen 147 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 11 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1826 mensen. Dat zijn er 43 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen