Geen verplichtingen meer, alleen nog adviezen

Foto: Pixabay; Alenxandra_Koch

Al twee jaar leven we met beperkingen door het coronavirus. Diverse maatregelen houden ons al die tijd al uit ons normale ritme. Maar daar komt nu verandering in.

Vanaf woensdag 23 maart gelden er geen verplichtingen meer, alleen nog adviezen. Zo luidt het advies nog altijd om goed je handen te wassen en om in isolatie te gaan bij besmetting. Niezen en hoesten in je elleboog en laten testen bij klachten. Deze dingen blijven. Maar de rest gaat allemaal van tafel. Dat heeft coronaminister Kuipers bekend gemaakt.

Zo hoeven er vanaf volgende week woensdag geen mondkapjes meer gedragen te worden in het openbaar vervoer. “Het blijft wel een advies,” benadrukt Kuipers. Overigens is een mondkapje in het vliegtuig nog wel verplicht. Dat wordt internationaal geregeld en daar heeft het kabinet geen invloed op. Verder hoef je niet meer te tesen voor toegang voor een evenement van 500 of meer bezoekers. Daarmee is het 1G-beleid dus ook helemaal weg.

Het thuiswerkadvies verdwijnt al per direct. Eerder werd nog gezegd dat je maximaal 50 procent van de tijd op kantoor kon werken. Dat mag nu dus weer volledig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen