RIVM meldt voor vandaag 188 besmettingen op GO

Foto: Pixabay; Geralt

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 11 februari.

Door Sam Fish 

Landelijk meldt het RIVM vandaag 80.723 besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 6139 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 112.829 besmettingen per week. Daar heeft het RIVM een kanttekening bijgezet op het dashboard. Dat gemiddelde valt namelijk erg hoog uit door de inhaalslag die eerder deze week gemaakt werd. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 19 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee ook een mooie daling. Hier zijn sinds gisteren 188 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 35 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 341 besmettingen per dag. Ook hier valt het wekelijks gemiddelde hoger uit door de eerdere inhaalslag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt voor vandaag 1450 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 27 meer dan gisteren. Van hen liggen 189 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 9 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1351 mensen. Dat zijn er 36 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen