Coronaprik voor kinderen? Dat kan op 9 februari!

Foto: Pixabay; Whitesession

Op woensdag 9 februari kunnen ouders hun kinderen van 5 tot 11 jaar laten prikken tegen het coronavirus. Hiervoor is één dag ingepland op de priklocatie in Hellevoetsluis.

Het vaccin is voor alle kinderen in deze leeftijdscategorie beschikbaar. Ouders kiezen zelf of ze hun kind willen vaccineren. Het prikken gebeurt in de Eendraght in Hellevoetsluis. Er wordt dan geprikt met een kinderdosis van BioNTech/Pfizer. Dit is een mRNA-vaccin dat speciaal voor kinderen is gemaakt.

De zorgmedewerkers die op deze locatie prikken hebben ruime ervaring met het vaccineren van kinderen. Ook zijn er artsen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.

Met en zonder afspraak

Op 9 februari kun je zonder afspraak terecht. Wil je zeker zijn van een plekje op een bepaald tijdslot, dan is het wel mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. Dat kan via het telefoonnummer 0800-7070. Kinderen kunnen behalve in Hellevoetsluis ook nog terecht op de locatie aan de kade bij het SS Rotterdam. Dit is wel uitsluitend op afspraak.

Meer informatie

Tussen de eerste en tweede prik moet minstens acht weken zitten. Als het kind ook nog andere vaccinaties krijgt, moet dat twee weken voor of na de coronavaccinatie gebeuren. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen