RIVM meldt vandaag 99 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 14 januari.

Door Sam Fish 

Om te beginnen grijpen we even terug naar de storingsmelding van gisteren. Daar stond een bericht over op het dashboard. Over die storing wordt echter niets meer geschreven vandaag. Ook geen melding dat de storing verholpen is. Hoe dat dus precies zit is onbekend.

Landelijk zijn er vandaag 35.521 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 2085 meer dan gisteren. We blijven dus in de stijgende lijn zitten. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 31.206 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ruim boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 16 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee een kleine daling vergeleken met gisteren. In 24 uur tijd zijn er op het eiland 99 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er acht minder dan gisteren. Toen werd er namelijk een dagrecord gehaald met 107 besmettingen in één dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland vandaag op 67 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Een update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er vandaag 1289 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 74 minder dan gisteren. Van hen liggen 335 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (334) en Duitsland (1). Dat zijn er 26 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 954 mensen. Dat zijn er 48 minder dan gisteren.

CuraMare 

En ook een update vanuit zorgorganisatie CuraMare. Zij hebben vandaag een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is de situatie te zien per locatie als het gaat om patiënten, cliënten en bewoners. Op de nieuwe kaart is te zien dat er sinds vorige week één coronapatiënt is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Deze patiënt lag in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Gelukkig zijn daar ook weer 8 coronapatiënten genezen verklaard. Er liggen nu nog 7 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is er helaas weer één besmetting waargenomen bij een bewoner. Dat is de enige besmetting binnen het pand op dit moment. Dit is ook het geval in de Vliedberg in Ouddorp, daar is ook één bewoner besmet geraakt. Binnen de thuiszorg is er gelukkig weer een cliënt weer helemaal beter. Daar is nu nog één cliënt met het virus onder de leden. En de laatste twee patiënten van de afdeling tijdelijke opname zijn ook weer genezen verklaard.

CuraMare coronakaart 14 januari

Cookieinstellingen