RIVM meldt voor vandaag 75 nieuwe besmettingen

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 12 januari.

Door Sam Fish 

Er is weer een aardige stijging te zien vandaag. Zo meldt het RIVM in 24 uur tijd 32.149 nieuwe besmettingen. Dat zijn er maar liefst 3042 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 29.868 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ook nog ruim boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is deze stijging ook te zien. Sinds gisteren zijn er op het eiland 75 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 32 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 54 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1435 coronapatiënten in het ziekenhuis. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 62 minder dan gisteren. Van hen liggen 378 op een intensive care-afdeling in Nederland (375) en Duitsland (3). Dat zijn er 17 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1057 mensen. Dat zijn er 45 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen