RIVM meldt maar liefst 73 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 5 januari. Die cijfers zijn niet mals.

Door Sam Fish 

Landelijk zijn er sinds gisteren maar liefst 24.590 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er bijna 6000 meer dan gisteren, om precies te zijn gaat het om 5972 besmettingen meer in 24 uur tijd. Dat is een recordaantal besmettingen in 24 uur sinds de uitbraak van het virus. En met die stijging zitten we weer ruim boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 17.478 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren ook 39 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee ook een flinke stijging. Hier zijn sinds gisteren 73 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 46 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 41 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1644 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 62 minder dan gisteren. Van hen liggen 459 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (449) en Duitsland (10). Dat zijn er 18 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1185 mensen. Dat zijn er 44 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen