RIVM meldt vandaag 40 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld door het RIVM. We kijken naar de cijfers van zaterdag 1 januari.

Door Sam Fish 

Landelijk zijn er sinds gisteren 15.667 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 1129 minder dan gisteren, wat een mooie daling is. Daarmee komen we weer iets dichterbij het wekelijks gemiddelde. Toch zitten we daar nog boven, dat staat voor vandaag op 13.638 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 27 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een daling te zien, maar wel echt een minimale. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 40 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat is er slechts één minder dan gisteren, toen kwamen er namelijk 41 besmettingen bij in één dag tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 35 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1660 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er maar liefst 119 minder dan gisteren. Van hen liggen 472 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (459) en Duitsland (13). Dat zijn er 22 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1188 personen. Dat zijn er 97 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen