RIVM meldt voor vandaag 41 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de allerlaatste gegevens van het jaar. We kijken naar de cijfers van vrijdag 31 december.

Door Sam Fish

Landelijk is er toch weer een aardige stijging te zien. Zo zijn er voor vandaag 16.796 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1928 meer dan gisteren. En met die stijging zitten we flink boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 13.207 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 33 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een stijging te zien, maar wel een stuk minder heftig. Hier zijn in 24 uur tijd 41 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dat zijn er 4 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 32 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer bekend zijn over het coronavirus? Kijk dan op coronadashboard.rijksoverheid.nl

LCPS 

Het LCPS meldt dat er op dit moment 1779 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 91 minder dan gisteren. Van hen liggen 494 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (481) en Duitsland (13). Dat zijn er 11 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 1285 mensen. Dat zijn er 80 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen