RIVM meldt voor vandaag 37 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 30 december.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er volgens het RIVM 14.868 nieuwe besmettingen bijgekomen sinds gisteren. Dat zijn er 936 minder dan gisteren. Op het dashboard wordt niets meer geschreven over de storing van twee dagen geleden. Die lijkt gisteren dus volledig rechtgetrokken te zijn. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 12.599 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 40 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn er sinds gisteren 37 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er 28 minder dan gisteren. Wel zitten we nog boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 31 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1870 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 108 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 505 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (492) en Duitsland (13). Dat zijn er 23 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1365 mensen, dat zijn er 85 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen