RIVM meldt voor vandaag 51 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 22 december.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er vandaag 13.460 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er aanzienlijk meer dan gisteren, namelijk 4010 meer. Gisteren werden er namelijk ‘slechts’ 9450 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Maar ondanks de grote stijging zitten we nog wel onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 13.538 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 48 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is het ook gedaan met het lage aantal besmettingen van gisteren. Sinds gisteren zijn er namelijk 51 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren 17, dus dat is een stijging van 34 besmettingen. Wel zitten we nog onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 67 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2275 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 94 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 601 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 14 minder dan gisteren. Zij zijn onderverdeeld over Nederlandse en Duitse ziekenhuizen. Er zijn 20 patiënten overgebracht naar een Duitse ic-afdeling. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1674 mensen, dat zijn er 80 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen