RIVM meldt vandaag slechts 20 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 6 december.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 21.053 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er 23.153, dus dat zijn er vandaag 2100 minder. Een mooie daling dus. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 21.735 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 34 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een prachtige daling te zien. Gisteren werden er nog 72 besmettingen gemeld in 24 uur tijd, vandaag zijn dat er ‘slechts’ 20 in één dag. Dat zijn er dus 52 minder. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 48 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2760 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 53 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van al die patiënten liggen er 626 op een intensive care-afdeling, dat zijn er 18 meer dan gisteren. En 15 van hen liggen op een ic in een Duits ziekenhuis. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2134 mensen. Dat zijn er 35 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen