CuraMare Thuiszorg zet digitale zorghulpmiddelen in

Foto: CuraMare

CuraMare Thuiszorg is er voor iedereen die zolang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen. Maar ook voor de mensen die tijdelijk verpleegkundige ondersteuning thuis nodig heeft.

Digitale zorghulpmiddelen zijn hierbij een mooie aanvulling op het zorgaanbod. CuraMare, MobileCare en zorgverzekeraar CZ ondertekenden daarom een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee zijn digitale zorghulpmiddelen binnen handbereik.

“Onze cliënten willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. De digitale hulpmiddelen zijn dan een mooie aanvulling,” vertelt wijkverpleegkundige Marjolein van Duijn. “Denk aan meetapparatuur die de gezondheid bewaakt. Maar ook medicijndispesers en alarmfuncties voor noodgevallen. De hulpmiddelen maken het makkelijker en veiliger voor onze cliënten. Ik hoop ook dat sommige cliënten misschien weer meer dingen zelf durven te doen door een horloge met val-alarm. Ik ben ook heel benieuwd hoe robot Buddy kan helpen bij het dagritme. Hij geeft namelijk gesproken aanwijzingen, zoals ‘het is tijd voor uw lunch’.”

De zorg van morgen

CuraMare wil inspelen op de uitdagingen van vandaag en in de toekomst. Het gebruik van deze hulpmiddelen van VirtueleThuiszorg is een voorbeeld van hoe CuraMare dat wil doen. “De zorgvraag neemt de komende jaren alleen maar toe. En dat terwijl het aantal zorgmedewerkers waarschijnlijk niet toeneemt,” zegt Ellen Hoogervorst. Zij is lid van de raad van bestuur van CuraMare. “Digitale zorg moet bijdragen aan het slimmer organiseren van de zorg. Zo kunnen kwaliteit van de zorg én warme aandacht voor de cliënt doorgaan.”

Samenwerking

MobileCare is een ervaren samenwerkingspartner op het gebied van Virtuele Thuiszorg. Zij bieden een breed scala aan digitale zorghulpmiddelen. Ook zorgen ze voor de nodige ondersteuning, richting cliënten, hun naasten en zorgmedewerkers. Zorgverzekeraar CZ ondertekende ook de overeenkomst. “Dit soort initiatieven geven antwoord op de zorgvragen van nu en de toekomst. Zodat ook dán iedereen toegang tot zorg heeft,” zegt Tilja van den Berg, projectmanager bij CZ.

Aan de slag

De samenwerkingsovereenkomst is getekend. En dus gaan enkele wijkteams met cliënten en hun naasten kijken waar er digitale hulpmiddelen ingezet kunnen worden. “Het mooie van de samenwerking is dat MobileCare daar ook ervaring in heeft. Zij bieden een platform met hulp en informatie voor cliënten, hun naasten en zorgmedewerkers.”

Digitale zorghulpmiddelen Thuiszorg CuraMare_2 ondertekening
V.l.n.r. Patrick Landsman – MobileCare, Dick Hoek – CuraMare, Ellen Hoogervorst – CuraMare,
Marjolein van Duijn –CuraMare, Jacco Weststrate – CuraMare, Tilja van den Berg – CZ.
Cookieinstellingen