RIVM meldt 23 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld door het RIVM. We kijken naar de cijfers van vrijdag 3 december.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 21.612 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 1530 minder dan gisteren. Dat komt vooral doordat er gisteren nog een uitloop was van een storing. Met de cijfers van vandaag zitten we nog net boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 21.579 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er vandaag 62 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een mooie daling te zien. Gisteren werden er nog 69 besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er 23 in 24 uur tijd. Dat zijn er dus maar liefst 46 minder! En daarmee zitten we ook meteen weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 47 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update geplaatst. Zij melden dat er op dit moment 2742 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er maar liefst 83 minder dan gisteren. Van hen liggen 617 mensen op een intensive care-afdeling. En van die mensen liggen er 14 in Duitsland. Gisteren lagen er net zoveel mensen op de ic’s. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2125 mensen, dat zijn er 83 minder dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe coronakaart gedeeld. Daarop is de situatie te zien per locatie als het gaat om patiënten, cliënten en bewoners. Op de kaart van vandaag is te zien dat er helaas een coronapatiënt in het ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het virus. Gelukkig zijn er ook 11 genezen verklaard, zij gaan thuis verder aansterken. Er liggen op dit moment 23 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat zijn er 5 meer dan de vorige kaart. Maar aangezien er ook 12 het ziekenhuis hebben verlaten, zijn er dus 17 bijgekomen sinds de vorige kaart.

In woonzorglocatie de Vliedberg in Ouddorp is er helaas toch weer een nieuwe besmetting geconstateerd. Dat is op dit moment de enige op die locatie.

curamare coronakaart 3 december

Cookieinstellingen