Pas op voor nepmails van de GGD over boosterprikken!

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

De politie waarschuwt wel vaker voor oplichting en phishing e-mails. Maar nu worden ze zelfs verstuurd uit naam van de GGD.

Door Sam Fish 

Het ziet er allemaal heel echt uit. Het gaat dan ook om het krijgen van de boosterprik. Een belangrijk onderwerp dus. Het is alleen niet de GGD GHOR die deze mail heeft verstuurd. Sterker nog, de GGD verstuurt geen e-mails over het halen, krijgen of plannen van een boosterprik. Of welke andere prik dan ook. Trap hier dus niet in! Hoe echt het er ook uit ziet, het is nep. En het is een manier om je geld afhandig te maken.

Link 

In de e-mail wordt een link meegestuurd. Als je daarop klikt, dan proberen criminelen hun slag te slaan. Het is dus belangrijk om goed op te blijven letten. En zorg dat je geen slachtoffer wordt van deze manier van criminaliteit! Wat je bijvoorbeeld kunt doen is het controleren van de afzender. De naam die erbij staat klopt misschien, Maar kijk eens naar het mailadres waarmee de e-mail is verstuurd. Dat klopt vaak van geen kant. Het kán zo zijn dat het mailadres wel echt lijkt, dan is er misschien één klein detail veranderd.

Wil je meer tips over hoe je phishing kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen? Kijk dan eens op de website van de politie!

e-mail booster ggd
Cookieinstellingen