RIVM meldt vandaag 41 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 27 november.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland staat er 22.089 nieuwe besmettingen gemeld op het dashboard. Deze cijfers zijn door de diverse GGD’en in het land doorgegeven aan het RIVM. Gisteren waren dat 739 besmettingen minder, we zitten dus weer met een kleine stijging. Wel zitten we nog onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 22.294 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 55 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is er een daling te zien. Hier zijn sinds gisteren 41 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 10 minder dan gisteren. En daarmee zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 47 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2630 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 27 meer dan gisteren. Van hen liggen 561 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 28 meer dan gisteren. Van hen liggen er ook 6 in Duitsland omdat de Nederlandse ziekenhuizen zo goed als vol zijn. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2069 mensen. Dat is er één minder dan gisteren.

CuraMare 

Helaas nog geen nieuwe update vanuit CuraMare. Op de website staat dat er een nieuwe kaart komt zodra er iets verandert. De afgelopen weken kwam de nieuwe kaart echter steevast op vrijdagmiddag naar buiten. Dat is echter niet gebeurd gisteren en ook vandaag staat er nog steeds een kaart van 19 november. Er is dus geen update over de situatie in het ziekenhuis en de woonzorglocaties.

Cookieinstellingen