RIVM meldt vandaag 51 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Er is weer een update gepubliceerd op het coronadashboard van de Rijksoverheid. We kijken naar de cijfers van vrijdag 26 november.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er vandaag 21.350 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een daling vergeleken met gisteren, toen werden er 22.274 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat zijn er vandaag dus 924 minder. En met die daling zitten we vandaag onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat namelijk op 22.258 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 59 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine daling te zien. Hier zijn sinds gisteren namelijk 51 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren nog 7 meer, namelijk 58. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 48 besmettingen per dag.

LCPS 

Het landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld op haar website. Zij melden dat er op dit moment 2598 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 53 meer dan gisteren. Van hen liggen 528 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 2 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2070 mensen. Dat zijn er 55 meer dan gisteren.

Het LCPS meld verder nog dat de Nederlandse zorg officieel in Fase 2d terecht is gekomen. Wat dat precies inhoudt en wat het betekent voor de zorg, dat lees je bij hen op de website!

Cookieinstellingen