RIVM meldt vandaag 46 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 24 november.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er sinds gisteren 23.789 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er helaas toch weer 750 meer dan gisteren. Toen meldde het RIVM 23.039 besmettingen in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde loopt net als de dagelijkse cijfers aardig op. Dat staat voor vandaag op 22.417 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er vandaag ook 50 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

En op Goeree-Overflakkee zijn we helaas ook weer gestegen. Hier zijn in 24 uur tijd 46 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren nog 27, dat zijn er vandaag dus 19 meer. Het wekelijks gemiddelde is gelijk aan het aantal besmettingen van vandaag: 46 besmettingen per dag.

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld op haar website. Ze melden dat er op dit moment 2535 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 5 minder dan gisteren. Van hen liggen 505 patiënten op een intensive care-afdeling, dat is een stijging van 17 patiënten. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2030 mensen, dat zijn er 22 minder dan gisteren.