RIVM meldt vandaag 43 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van zaterdag 20 november.

Door Sam Fish 

De cijfers van vandaag gaan over de 24 uur tussen vrijdagochtend 10.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur. In die tijd zijn er voor heel Nederland 21.873 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 774 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 19.823 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er vandaag 55 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine daling te zien. Hier zijn sinds gisteren 43 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 5 minder dan gisteren. En daarmee komen we steeds dichterbij het wekelijks gemiddelde. Die staat vandaag op een recordhoogte voor het eiland, namelijk op 42 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2217 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 70 meer dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding op haar website. Van al die mensen liggen 432 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 4 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1785 mensen. Dat is een stijging van 66 personen.

CuraMare 

Zorgorganisatie deelt af en toe een nieuwe coronakaart. Daarop is de situatie te zien per zorglocatie. Zo is te zien dat er één persoon minder in het ziekenhuis ligt dan vorige week. Echter zijn er 14 personen genezen verklaard en naar huis gestuurd. Ook is er helaas een patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat betekent dus dat er in de afgelopen week ook 14 mensen zijn opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis met coronaklachten.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is één van de twee besmette bewoners weer genezen verklaard. En binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is ook de laatste bewoner weer opgeknapt. Ook zijn vier van de zes cliënten binnen de thuiszorg weer beter. Dat betekent dat er nu nog 13 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen, er is nog één bewoner van Nieuw Rijsenburgh besmet met het virus en in de Vliedberg in Ouddorp woont nog één bewoner met een besmetting. Binnen de thuiszorg zijn nog twee cliënten ziek en op de afdeling tijdelijke opname liggen ook nog twee personen met corona.