RIVM meldt vandaag 21 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 15 november. En die zijn niet mals!

Door Sam Fish 

Een nieuw record aan coronabesmettingen vandaag. Het RIVM meldt namelijk 19.274 besmettingen op één dag. Uiteraard, dit is met uitloop van de storing van de afgelopen twee dagen. Dat betekent dus ook dat hier besmettingen bijzitten die de afgelopen dagen niet zijn doorgegeven. De cijfers vallen vandaag, en misschien morgen, hoger uit dan ze werkelijk zijn. Het zijn er vandaag in ieder geval 7222 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 14.527 besmettingen per dag. Volgens het coronadahsboard zijn er sinds gisteren 16 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee een kleine stijging. Hier zijn sinds gisteren 21 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er slechts 2 meer dan gisteren. We zitten nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 29 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gegeven. Volgens hen liggen er op dit moment 1985 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 122 meer dan gisteren. Van hen liggen 380 patiënten op een ic en dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1605 mensen, dat zijn er 119 meer dan gisteren.