RIVM meldt vandaag 23 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 13 november.

Door Sam Fish 

We beginnen de cijfers van vandaag met een kleine disclaimer. Het RIVM meldt namelijk het volgende: Door een storing zijn de cijfers een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen. In de komende dagen wordt deze achterstand bijgewerkt, waardoor de cijfers mogelijk een vertekend beeld geven.

Voor heel Nederland zijn er vandaag 13.902 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2384 minder dan gisteren. En met dit aantal besmettingen komen we goed in de buurt van het landelijk gemiddelde. Toch zitten we er nog steeds boven. Dat landelijk gemiddelde staat voor vandaag namelijk op 13.368 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er ook 33 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn er 23 nieuwe besmettingen gemeld. Ook hier staat de disclaimer van het RIVM gemeld. We weten dus niet 100 procent zeker of dit aantal klopt. Het zijn er in ieder geval 9 minder dan gisteren, toen werden er 32 besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland vandaag op 31 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1790 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 35 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 365 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 12 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op nu 1425 mensen. Dat zijn er 23 meer dan gisteren.