RIVM meldt vandaag 32 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 10 november.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zitten we weer ruim boven de 12.000 besmettingen en neigen we zelfs naar de 13.000. Tussen dinsdag 10.00 uur en vandaag 10.00 uur zijn er namelijk 12.713 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er maar liefst 1361 meer dan gisteren het geval was. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 11.470 besmettingen per dag. Daar zitten we weer ruim boven. Volgens het coronadashboard zijn er ook 25 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een stijging te zien, maar gelukkig niet zo groot als bij de landelijke cijfers. Op het eiland zijn er voor vandaag namelijk 32 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 6 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 33 besmettingen per dag. Met de stijging van vandaag zitten we daar dus weer net boven.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook haar cijfers aangevuld. Zij melden dat er op dit moment 1647 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er net zoveel als gisteren. Toch is het niet helemaal onveranderd gebleven. Op de intensive care-afdelingen liggen nu namelijk 327 patiënten en dat zijn er 8 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 1320 mensen en dat zijn er juist weer 8 minder.