Vandaag 49 nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

De GGD’en in het land hebben hun gegevens doorgegeven aan het RIVM en daarmee is het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 6 november.

Door Sam Fish

Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 12.024 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er nog eens 1075 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 9415 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog steeds ruim boven. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 36 mensen over leden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee zijn er ook weer meer besmettingen gemeld dan gisteren. In de afgelopen 24 uur zijn er volgens het RIVM 49 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 5 meer dan gisteren, toen werden er 44 gemeld op het eiland. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 37 besmettingen per dag.

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook haar gegevens aangevuld. Volgens hen liggen er op dit moment 1399 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 49 meer dan gisteren. Van hen liggen 288 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 2 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1111 mensen, dat zijn er 47 meer dan gisteren.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft gisteren een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Deze stond er echter nog niet op toen wij de website bezochten. En dus nemen we de nieuwe kaart vandaag mee. Op die kaart is te zien dat er op dit moment 15 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Dat zijn er 4 meer dan bij de vorige kaart. In de tussentijd zijn er ook 8 patiënten naar huis gestuurd om daar aan te sterken. Dat betekent dus dat er in totaal 12 nieuwe patiënten zijn opgenomen in Dirksland.

Slecht nieuws vanuit woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daar zijn drie bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook zijn er twee meer besmettingen dan vorige week, wat inhoudt dat er vijf zijn bijgekomen. Op dit moment zijn er drie bewoners met het coronavirus onder de leden.

Binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is één nieuwe besmetting geconstateerd. En helaas zijn er ook in de Vliedberg in Ouddorp twee bewoners overleden aan de gevolgen van het virus. Gelukkig is er daar ook één bewoner beter verklaard. Binnen de thuiszorg is er één persoon weer genezen en de afdeling tijdelijke opname is ook weer leeg.

curamare coronakaart 5 november