RIVM meldt vandaag 17 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 30 oktober.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag bijna 8000 nieuwe besmettingen. Om precies te zijn gaat het om 7999 besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 560 meer dan gisteren. Deze cijfers krijgen ze door van alle GGD’en in het land. Zij verzamelen dit, en nog veel meer informatie, op het coronadashboard. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 6821 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig weer een daling te zien. Hier zijn sinds gisteren 17 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er weer 19 minder dan gisteren. Toen werden er namelijk 36 besmettingen gemeld op het eiland. En met deze daling zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 32 besmettingen per dag.

LCPS  

Er liggen op dit moment 1042 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 21 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 218 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat was er gisteren nog 1 minder. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 824 mensen, dat zijn er 20 meer dan gisteren.