Vandaag 20 nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 25 oktober.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag meldingen van 5331 nieuwe besmettingen binnengekomen bij het RIVM. Deze gegevens worden verzameld door de GGD’en vervolgens doorgegeven aan het RIVM. Die verwerkt alles vervolgens op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Een mooie daling dus vandaag, namelijk 1019 minder dan gisteren. Er wordt niets gemeld over een storing, wel zijn dit de cijfers die gaan over zondag. Op zondag worden niet altijd alle gegevens doorgegeven. Dat kan ervoor zorgen dat de cijfers lager uitvallen op maandag. Toch blijft het een mooie daling en hopelijk blijft het dalen. We zitten in ieder geval weer een stukje dichterbij het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 5272 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we echter gestegen. Sinds zondagochtend 10.00 uur zijn er 20 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 11 meer dan gisteren. Wel zitten we nog steeds onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 26 besmettingen per dag. Zorgorganisatie CuraMare heeft nog steeds geen nieuwe coronakaart gepubliceerd. De laatste kaart is nog steeds van 6 september. Wel hebben we gehoord dat er nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis en op de IC liggen. We weten echter niet of dat klopt, doordat de kaart dus niet vernieuwd is. We houden het in de gaten.

LCPS 

Wel is bekend hoeveel mensen er in heel Nederland in het ziekenhuis liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding namelijk dagelijks. Op dit moment zijn dat maar liefst 197 coronapatiënten, dat zijn er 48 meer dan gisteren. Van hen liggen 199 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 14 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 597 mensen, dat zijn er 34 meer dan gisteren.