RIVM meldt vandaag 36 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 23 oktober.

Door Sam Fish 

Voor Nederland meldt het RIVM vandaag 5719 nieuwe besmettingen in één dag. Dat zijn er 184 minder dan gisteren, toen waren het er namelijk bijna 6000 in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 4617 besmettingen per dag. Daar zitten we nog steeds ruim boven.

En op Goeree-Overflakkee is ook een kleine daling te zien. Sinds gisteren zijn er 36 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland, dat waren er gisteren nog 41. Dat zijn er dus 5 minder in 24 uur tijd. Wel zitten we ook hier nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Goeree-Overflakkee vandaag op 24 besmettingen per dag.

LCPS

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft haar cijfers gedeeld. Zij melden dat er vandaag 703 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 5 meer dan gisteren. Geen grote stijging, maar toch wel weer een stijging. Van hen liggen 179 patiënten op een intensive care-afdeling, dat is ook waar alle stijgingen hebben plaats gevonden. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen namelijk nog net zoveel mensen als gisteren, dat zijn er 524.