Maar liefst 41 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 22 oktober. En dat ziet er niet goed uit.

Door Sam Fish 

Zo zijn er landelijk in 24 uur tijd 5903 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 680 meer dan gisteren. Dat zijn sinds maandag al 11.267 nieuwe besmettingen in het land. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 4334 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die stijging ook te zien. Hier zijn sinds gisteren 41 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren nog 24, dat zijn er vandaag dus 17 meer. Het wekelijks gemiddelde staat vandaag op 20 besmettingen per dag.

LCPS 

In totaal liggen er op dit moment 698 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding vandaag. Dat waren er gisteren nog 38 minder. Van hen liggen 174 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 10 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 542 mensen, dat zijn er 28 meer dan gisteren.