RIVM meldt nog 13 nieuwe besmettingen vandaag

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 20 oktober. Van een storing is geen spraken meer.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er wederom een stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen. Er zijn vandaag 4609 nieuwe positieve testuitslagen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 660 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde is ook weer goed omhoog gegaan. Dat staat voor vandaag op 3801 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we gelukkig gedaald. Gisteren hadden we maar liefst 38 besmettingen op het eiland. Dit kwam mede door een inhaalslag van het RIVM na een storing op maandag. Vandaag meldt het RIVM 13 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er nog steeds 13 te veel, maar wel al 25 minder dan gisteren. En met die daling zitten we ook meteen weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 15 besmettingen per dag.

LCPS 

Er is ook een stijging zichtbaar in het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Al een aantal dagen op rij stijgt dit aantal. Zo liggen er vandaag 650 coronapatiënten in de ziekenhuizen, dat zijn er 33 meer dan gisteren. Op de intensive care-afdelingen liggen 165 patiënten, dat zijn er 13 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 485 mensen, dat zijn er 20 meer dan gisteren. Dit zijn cijfers die bekend zijn gemaakt door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.