RIVM meldt vandaag 6 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 17 oktober.

Door Sam Fish

In 24 uur tijd zijn er voor heel Nederland 3703 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 34 minder dan gisteren. Dat is dus voor het eerst in een week weer een kleine daling. Die kleine daling is echter nog niet genoeg om ons weer onder het wekelijks gemiddelde te krijgen. Dat staat voor vandaag namelijk op 3377 besmettingen per dag.

Op Goeree-overflakkee is ook een daling te zien. Hier zijn sinds gisteren namelijk 6 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 9 minder dan gisteren. Toen werden er namelijk nog 15 besmettingen gemeld. Deze daling is wél genoeg om ons onder het wekelijks gemiddelde te krijgen. Dat staat voor het eiland namelijk op 9 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gegeven. Volgens hen liggen er vandaag nog 553 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 7 meer dan gisteren. Van hen liggen 142 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is een stijging van 4 vergeleken met gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 411 mensen, dat zijn er 3 meer dan gisteren