RIVM meldt 14 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 15 oktober.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland heeft het RIVM 3736 nieuwe besmettingen doorgekregen sinds gisteren. Dat zijn er toch weer 74 meer dan een dag geleden. En ook het wekelijks gemiddelde is weer een stukje omhoog geschoten. Dat staat voor vandaag namelijk op 3068 besmettingen per dag. Ondanks die stijging zitten we daar nog steeds ruim boven.

En ook op Goeree-Overflakkee zijn we weer omhoog gegaan. Hier zijn in 24 uur 14 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er weer twee meer dan gisteren. Toen werden er namelijk ook al 12 besmettingen gemeld. En ook hier is het wekelijks gemiddelde gestegen, dat staat voor vandaag op 7 besmettingen per dag.

LCPS 

Op dit moment liggen er nog 543 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 9 meer dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding vandaag. Van hen liggen 147 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 3 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 406 mensen, dat zijn er 12 meer dan gisteren.