RIVM meldt 12 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 14 oktober.

Door Sam Fish 

Bij de landelijke cijfers is een kleine daling te zien vandaag. Zo zijn er sinds gisteren 3662 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat waren er gisteren 3746, dus dat zijn er vandaag 84 minder. Met de hoge cijfers van de laatste dagen is ook het wekelijks gemiddelde gestegen, dat staat voor vandaag op 2934 besmettingen per dag. Daar zitten we dus nog aardig boven.

Op Goeree-Overflakkee zijn we helaas toch weer omhoog gegaan met de dagelijkse cijfers. Gisteren werden er al 11 besmettingen gemeld, vandaag komen daar nog eens 12 nieuwe besmettingen bij. En daarmee is ook het wekelijks gemiddelde gestegen op het eiland, dat staat voor vandaag op 6 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment nog 534 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 10 meer dan gisteren. Van hen liggen 140 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu nog 394 mensen, dat zijn er 7 meer dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft sinds 6 september geen nieuwe coronakaart meer gepubliceerd. Ze hebben ook aangegeven dit alleen nog te doen als er veranderingen plaatsvinden. Op die laatste kaart, zie onderaan dit bericht, is te zien dat er op dat moment nog 4 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lagen in Dirksland. Dat zou dus onveranderd moeten zijn.

curamare coronakaart 6 september