RIVM meldt geen enkele nieuwe besmetting op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 10 oktober. Deze zijn te vinden op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish 

Een mooie daling in de landelijke cijfers. Sinds gisteren zijn er 2288 nieuwe besmettingen gemeld in heel Nederland. Dat zijn er 232 minder dan gisteren, toen waren het er namelijk nog 2520 in 24 uur tijd. Met die daling zitten we nog niet onder het wekelijks gemiddelde, maar we komen wel ineens een stuk dichterbij. Het wekelijks gemiddelde staat voor zondag 10 oktober op 2249 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is de daling nóg beter te zien. Hier zijn namelijk volgens het RIVM helemaal geen nieuwe besmettingen gemeld. Dat melden wordt gedaan via de GGD’en in het land. Het eiland valt onder GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij hebben gisteren dus helemaal geen nieuwe besmetting binnen gekregen. Het wekelijks gemiddelde is iets gedaald, dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen vandaag nog 479 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 9 meer dan gisteren. Deze cijfers worden dagelijks gedeeld door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Ze laten weten dat er nog 130 coronapatiënten op de intensive care-afdelingen liggen, dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 349 mensen, dat zijn er 6 meer dan gisteren.