RIVM meldt vandaag 3 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 3 oktober.

Door Sam Fish 

Zowel landelijk als eilandelijk is er een daling te zien vandaag. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 1620 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 66 minder dan gisteren. En met die daling zitten we landelijk ook meteen onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 1657 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die daling dus ook te zien. Hier zijn sinds gisteren 3 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er nog 5. Dat is dus een daling van 2 besmettingen. En daarmee zitten we ook op het eiland weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat namelijk nog steeds op 4 besmettingen per dag.

LCPS  

Er liggen vandaag nog 450 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Voor het eerst in dagen is dat weer een stijging. Gisteren lagen er namelijk 28 mensen minder. Van hen liggen 131 patiënten op een intensive care-afdeling, dat is een stijging van 3 patiënten. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 319 mensen, dat zijn er 25 meer dan gisteren.