RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 2 oktober. Hier een klein overzicht.

Door Sam Fish 

De GGD’en hebben voor heel Nederland 1686 nieuwe besmettingen gemeld vandaag. Dat is een kleine daling, het zijn er namelijk 55 minder dan gisteren. Toch is het niet genoeg om onder het wekelijks gemiddelde te komen. Dat staat voor vandaag namelijk op 1657 besmettingen per dag.

Voor Goeree-Overflakkee is helaas een stijging te zien. Sinds gisteren zijn er op het eiland 5 nieuwe besmettingen bijgekomen. Gisteren en eergisteren was dat er slechts één per dag. En daarmee zitten we weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk nog steeds op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft haar website aangevuld met de laatste nieuwe cijfers. Volgens hen liggen er op dit moment nog 422 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 15 minder dan gisteren. Van hen liggen 128 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is een daling van 4 patiënten. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu nog 294 mensen, dat zijn er 11 minder dan gisteren.