En weer terug naar slechts één besmetting vandaag

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 30 september.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er sinds gisteren 1732 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 44 minder dan gisteren, toen waren het 1776 besmettingen in 24 uur tijd. Een kleine daling dus, maar niet genoeg om onder het wekelijks gemiddelde te komen. Dat staat voor vandaag op 1645 besmettingen per dag.

En op Goeree-Overflakkee is een wel heel mooie daling te zien. Er is vandaag namelijk maar één nieuwe besmetting gemeld door de GGD. Dat waren er gisteren nog 8 in 24 uur. Begin deze week zaten we ook al op slechts één besmetting in 24 uur. En daarmee zitten we hier op het eiland wel weer netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat staat vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

En ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft de cijfers aangepast. Zo liggen er vandaag nog 456 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er net zoveel als gisteren, maar er is toch een verschuiving te zien. Er liggen namelijk 140 coronapatiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 3 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen zijn er 3 patiënten bijgekomen, daar liggen nu 316 mensen.