RIVM meldt slechts één nieuwe besmetting op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 27 september.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er een mooie daling te zien. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 1411 meldingen binnen gekregen van positieve testuitslagen. Dat zijn 213 besmettingen minder dan gisteren. Dat zit erg netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag namelijk op 1673 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die daling ook heel goed te zien. Hier is sinds gisteren namelijk maar één nieuwe besmetting gemeld. Dat waren er gisteren nog 5, dat zijn er dus 4 minder. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 3 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ook nog mooi onder.

LCPS 

Er liggen op dit moment 484 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat is volgens het Landelijk Coördinatiecetrum Patiënten Spreiding een stijging van 11 patiënten vergeleken met gisteren. Ze melden dat er nu nog 164 coronapatiënten op de ic-afdelingen liggen, dat zijn er 5 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 320 mensen. Dat zijn er 16 meer dan gisteren.