RIVM meldt 4 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 22 september.

Door Sam Fish

Op landelijk gebied is er een aardige stijging te zien. In 24 uur tijd zijn er bij het RIVM 1935 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD’en in het land. Dat zijn er 241 meer dan gisteren. En daarmee zitten we ook meteen boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor heel Nederland vandaag op 1839 besmettingen per dag. Landelijk is inmiddels 82,1 procent van alle 18-plussers volledig gevaccineerd. Er zijn nu in totaal 23,4 miljoen vaccinaties weg geprikt in Nederland en elke minuut worden er nog steeds 24 prikken gezet.

Op Goeree-Overflakkee is er wederom geen verandering te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 4 nieuwe besmettingen gemeld, dat was gisteren ook het geval en de dag daarvoor ook. Het is dan ook geen verrassing dat het wekelijks gemiddelde vandaag ook op 4 besmettingen per dag staat. Hier op het eiland is inmiddels 78 procent van alle 18-plussers gevaccineerd.

CuraMare heeft sinds 6 september geen nieuwe coronakaart meer gepubliceerd. Dat wil zeggen dat er sinds die dag niets meer veranderd is. Onderaan dit bericht staat de laatste gepubliceerde kaart. Daarop is te zien dat er op 6 september nog 4 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen. CuraMare heeft aangegeven alleen nog een nieuwe kaart te publiceren als daar iets in verandert. En aangezien er geen nieuwe kaart meer is gepubliceerd, houdt dat in dat er nog steeds vier patiënten in het ziekenhuis liggen.

LCPS 

Op dit moment liggen er 532 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 46 minder dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding in haar update. Van alle patiënten liggen er 186 op een intensive care-afdeling, dat is een daling van 14 patiënten. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 346 mensen, dat zijn er 32 minder dan gisteren.

curamare coronakaart 6 september