Volgens RIVM vier nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 20 september.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 1370 nieuwe besmettingen. Dat is een aardige daling, gisteren waren dat er namelijk 1694 in 24 uur. Dat is een daling van 324 besmettingen. En daarmee zitten we vandaag weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 1955 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is de daling ook te zien, alleen dan slechts minimaal. Hier zijn namelijk in één dag tijd 4 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren nog 5. Dat is er dus slechts één minder. We zitten wel nog boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor het eiland namelijk op 3 besmettingen per dag.

LCPS 

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er op dit moment 565 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 6 meer dan gisteren. Op de ic’s liggen nu 198 patiënten met het coronavirus, dat zijn er 3 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 367 personen, ook dat zijn er 3 meer dan gisteren.