RIVM meldt 3 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM vult elke dag het coronadashboard van de Rijksoverheid aan met de laatste nieuwe cijfers. We kijken naar de cijfers van vrijdag 17 september.

Door Sam Fish 

Voor Nederland is er een kleine stijging te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 2170 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Die cijfers krijgen ze door van de GGD’en in het land. Gisteren waren het 42 besmettingen minder. En daarmee zitten we helaas weer boven het wekelijks gemiddelde, dat is iets gezakt namelijk. Dat gemiddelde staat voor vandaag op 2107 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine stijging te zien. Gisteren werd er namelijk slechts één nieuwe besmetting gemeld op het eiland, vandaag komen er nog drie bij. Dat zijn er dus twee meer dan gisteren. Eergisteren werd er zelfs helemaal geen nieuwe besmetting gemeld door het RIVM. Het wekelijks gemiddelde is daardoor ook aardig gedaald, dat staat voor vandaag namelijk op 2 besmettingen per dag. Daar zitten we dus net boven, maar zo erg is dat niet.

Vaccinatiepercentage 

Het coronadashboard laat sinds vandaag ook een vaccinatiepercentage staan. En voor Goeree-Overflakkee is dat een mooi percentage. Volgens het dashboard is namelijk 70 procent van alle 18-plussers volledig ingeënt tegen het coronavirus. Landelijk ligt dat percentage op 81,7 procent van alle volwassenen. In totaal zijn er nu ruim 23 miljoen prikken gezet en elke minuut komen daar 28 prikken bij.

LCPS

Er liggen op dit moment 566 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 14 minder dan gisteren. Op de ic’s worden nu 194 bedden gevuld door coronapatiënten, dat is een daling van 8 vergeleken met gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 372 patiënten, dat zijn er 6 minder dan gisteren.