RIVM meldt slechts één nieuwe besmetting op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 16 september.

Door Sam Fish

Volgens het RIVM zijn er landelijk vandaag 2130 nieuwe besmettingen bijgekomen. Die aantallen krijgen zij elke dag door van de GGD’en in het land. Dat zijn 272 besmettingen dan gisteren. En daarmee zitten we weer onder het landelijk gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2183 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee kon het niet anders dan dat er een stijging zou zijn, aangezien er gisteren geen enkele besmetting was gemeld. Maar het valt allemaal mee. Vandaag is het volgens het RIVM namelijk slechts één besmetting gemeld door de GGD. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland vandaag op 3 besmettingen per dag, daar zitten we dus netjes onder. Hopelijk blijft de situatie zoals hij de afgelopen dagen is, dat zou namelijk erg goed nieuws zijn.

LCPS 

Er liggen op dit moment 580 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 20 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op de intensive care-afdelingen liggen nu 202 patiënten, dat zijn er 2 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu nog 278 mensen, dat zijn er 22 minder dan gisteren.

CoronaCheckApp

Vanaf 25 september is er op veel plekken een coronabewijs nodig om binnen te komen. Dat is een vaccinatie-, herstel-, of testbewijs. Deze kun je laten zien middels de QR-code in de CoronaCheckApp. Dit wordt in de volksmond de laatste tijd de ‘coronapas’ genoemd. Dat zorgt er echter wel voor dat mensen de verkeerde app downloaden voor dat bewijs. De Deense variant van de CoronaCheckApp heet namelijk ‘Coronapas’. Veel mensen zijn dus de Deense versie aan het downloaden.

Zorg er dus voor dat je de juiste app op je telefoon hebt staan als je een coronabewijs wilt laten zien om ergens binnen te komen.