Piets weerbericht: de komende dagen zonnig weer

Foto: Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

De buien trekken vandaag richting Duitsland weg en de zon wint terrein vanuit het westen. Vanmiddag is het dan ook droog, maar in het oosten is het nog bewolkt.

Door Piet Paulusma

Vandaag overdag krijgen we temperaturen van rond de 20 en 21 graden. De wind uit komt uit westelijke richting en is slechts matig. In de kustgebieden, het Waddengebied en in het IJsselmeergebied  moeten rekening houden met windvlagen in kracht 5. Vanavond blijft het lekker zonnig.

Later vanavond en de komende nacht ontstaat met name landinwaarts nevel, mist of dichte mist.

De komende dagen

Vrijdag wordt een droge dag met flink wat zon. De thermometer tikt dan mogelijk zelfs de 23 graden aan. Dat wordt dus een lekker warme dag. Er waait een zwakke wind tot hooguit af en toe matig vanuit zuidwesten tot oosten. In de avond blijft het zonnig en in de nacht kans op mist of dichte mist.

Zaterdag krijgen we droog weer met zon en overdag 20 tot 23 graden. Er waait dan een matige wind uit het oosten. Zondag is het wederom een dag met een lekker zonnetje. Daarmee wordt het zo’n 19 tot 21 graden. De wind waait vanuit het oosten, maar is slechts matig. Hierdoor kan het wel wat kouder aanvoelen.

Maandag volgt met zon, bewolking en overdag rond de 18 of 19 graden. De wind is matig uit het oosten.