RIVM meldt vandaag 3 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 13 september.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland is een mooie daling te zien in de cijfers. In 24 uur tijd zijn er namelijk 1777 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 352 minder dan gisteren. En daarmee zitten we landelijk ook goed onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2348 besmettingen per dag.

Voor Goeree-Overflakkee is een kleine stijging te zien. Gisteren werd er slechts één nieuwe besmetting gemeld en dan kan het ook bijna niet anders dan dat het daarna weer iets stijgt. Sinds gisteren zijn er namelijk 3 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er dus 2 meer. Wel zitten we nog steeds onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag namelijk op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Op dit moment liggen er 658 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 18 meer dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding op haar website. Van hen liggen 208 coronapatiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdeling liggen op dit moment 450 personen, dat zijn er 15 meer dan gisteren.