RIVM meldt slechts één nieuwe besmetting op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 6 september.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland is een geweldige daling te zien. Sinds gisteren zijn er namelijk 2151 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 242 minder dan gisteren. Dat is heel goed nieuws. En daarmee zitten we voor de tweede dag op rij onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2530 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die prachtige daling ook te zien. Vandaag is er namelijk slechts één nieuwe besmetting gemeld op het eiland en dat waren er gisteren nog vier. Dat zijn er dus 3 minder. En we zitten ook op het eiland weer onder het wekelijks gemiddelde, dat kan ook bijna niet anders. Vandaag staat dat gemiddelde op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gegeven. Zij melden elke dag hoe het ervoor staat in de Nederlandse ziekenhuizen. Op dit moment liggen er 682 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 2 meer dan gisteren. Van hen liggen 220 patiënten op een intesive care, dat is een stijging van 7 patiënten in 24 uur. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 462 patiënten en dat zijn er weer 5 minder dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft een aanpassing gedaan in de updates. Voorheen was het zo dat het ziekenhuis elke vrijdag een nieuwe coronakaart publiceerde. Daarop is de situatie per locatie te zien als het gaat om besmettingen onder bewoners, patiënten en cliënten. Dat is nu echter veranderd. De organisatie geeft nu alleen nog een kaart als er iets nieuws te melden is. Dat is dus niet meer op een vast moment.

Op maandag 6 september is er wel weer een nieuwe kaart gepubliceerd. Op deze kaart is te zien dat er nog vier coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Dat is er één minder dan op vrijdag 27 augustus. Maar er zijn wel drie patiënten genezen verklaard. Dat houdt dus in dat er in de afgelopen anderhalve week wel nog twee nieuwe patiënten zijn opgenomen (geweest). De andere locaties van CuraMare zijn gelukkig nog steeds coronavrij.

curamare coronakaart 6 september