RIVM meldt voor vandaag 2 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 30 augustus.

Door Sam Fish 

In Nederland zijn er sinds gisteren 2213 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 129 minder dan gisteren, wat goed nieuws is. Houd er echter rekening mee dat dit deels komt doordat in het weekend niet altijd cijfers worden doorgegeven. Maar goed, met deze daling zitten we weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat ligt voor Nederland vandaag op 2532 besmettingen per dag. Volgens het RIVM zijn er vandaag 36 mensen opgenomen in het ziekenhuis, dat zijn er net zoveel als gisteren.

En op Goeree-Overflakkee is ook een minimale daling te zien. In 24 uur zijn er slechts 2 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat waren er gisteren 3, dus vandaag één minder. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 4 besmettingen per dag, dus daar zitten we mooi onder.

LCPS

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft nieuwe cijfers doorgegeven. Zo liggen er vandaag 689 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 47 meer dan gisteren. Van deze 689 patiënten liggen er 220 op een intensive care-afdeling, dat zijn er dan weer 4 minder dan gisteren. Op de COVID-afdelingen liggen nu dus 469 patiënten.